Behandling af Stress v/autoriseret psykolog Mette Kildahl

Lær at håndtere din stress og tag kontrollen over dit liv tilbage

Jeg kan tilbyde dig effektiv og evidensbaseret psykologhjælp. Ved at guide dig nænsomt gennem et terapiforløb, vil jeg give dig konkrete værktøjer til at håndtere din stress, og få overskuddet og glæden tilbage.

Sådan behandler jeg din stress

Hos mig er af det første, vi fokuserer på, hvordan vi bedst muligt får reduceret eller fjernet kilderne til stress og får muliggjort hvile og restitution. Dette giver jeg dig værktøjerne til.


Når kilderne til stress er identificeret og reduceret, skaber det øget overskud til det terapeutiske arbejde, der skal hindre stressen i at fortsætte eller komme igen.


I terapien ser vi nærmere på hvilken adfærd, der øger eller reducerer din stress. I den mest belastede periode kan jeg hjælpe dig med at strukturere de dagligdags aktiviteter, der er nødvendige, og som er svære at overskue, når man er akut stresset og måske giver det mening at få sorteret i aktiviteter for at opnå en balance mellem aktivitet og hvile, som passer til dine energiressourcer. Vi arbejder med at mærke og respektere egne grænser og få mere realistiske forventninger til sig selv.


Mens vi arbejder med dette, bruger jeg også Compassion Focused Therapy (link) som bl.a. lærer dig at udvikle medfølelse og egenomsorg, bl.a. ved visualiseringsøvelser, opmærksomhedstræning og åndedrætsteknikker, og skabe et rum til mental restitution og en pause fra dine tanker.


Dette har vist sig effektivt i psykologisk behandling, og du får konkrete værktøjer og øvelser.
Efter endt forløb er målet, at du kommer til at stå med en ”førstehjælpskasse” til eget brug, når hverdagen igen bliver udfordrende.


Du er nu klar til selv at tage tøjlerne i dit liv.

I min stressbehandling benytter jeg mig af kognitiv adfærdsterapi og  Compassion Focused Therapy

Medfølelse og egenomsorg

I arbejdet med din stress behandling har vi fokus på udviklingen af medfølelse og egenomsorg. Dette har vist sig effektivt i psykologisk behandling på tværs af både psykologiske udfordringer og forskellige terapiformer

Bliv klogere på dig selv

Få indsigt i og viden om de forskellige psykologiske og fysiologiske processer, der kan være med til at skabe din angst. Den viden bruger vi sammen aktivt til behandling af din angst, og du er derfor selv en vigtig faktor i behandlingen. 

Konkrete øvelser og teknikker

Forløbet vil typiske indeholde både visualiseringsøvelser, opmærksomhedstræning og åndedrætsteknikker, der understøtter udviklingen af din egenomsorg.

Få din egen førstehjælpskasse

Efter endt udviklingsforløb er målet, at du kommer til at stå med en ”førstehjælpskasse” til eget brug, når hverdagen igen bliver udfordrende. Du er nu klar til selv at tage tøjlerne i dit liv.

Derfor bør du søge behandling for din stress

Ubehandlet stress har en lang række negative konsekvenser for dit helbred, for ikke at tale om dine omgivelser; dine kære som skal leve med dig.

Sundhedsstyrelsen har listet en række negative konsekvenser, der kan opstå som følge af en stress-sygdom:

•Langvarig stress opleves som en tilstand af vedvarende anspændthed og ulyst.


•Stress sætter gang i vores autonome nervesystem, som pumper hormonerne adrenalin og kortisol ud i kroppen. Formålet er at skærpe sanserne og gøre os i stand til at handle. Bagefter slapper kroppen af igen og restituerer sig.


•Ved langvarig stress får kroppen ikke ro til at restituere sig.Langvarig stress kan være farligt for dit helbred - fordi kroppen ikke er skabt til at være i konstant beredskab hver dag i lang tid.


•Kroppen undertrykker fx vores behov for mad eller søvn. Det går ud over dit helbred og velbefindende.

•Langvarig stress kan overbelaste hukommelsen og koncentrationen, så de "sætter ud".


•Ved langvarig stress får man for meget sukker og fedt i blodet. Det belaster hjertet, kredsløbet og reguleringen af blodsukkeret.


•Langvarig stress giver forhøjet blodtryk, som også belaster hjertet og kredsløbet.


•Langvarig stress svækker immunforsvaret, så man bliver mere modtagelig for infektioner.

Skal jeg hjælpe dig ud af din Stress?

Skriv til mig allerede i dag

Jo hurtigere du får bekæmpet din stress jo bedre. Tøv derfor ikke med at starte din behandling.


Ring til mig på 41 41 12 05 og lad os tage en uforpligtende snak.