Behandling af Depression v/Autoriseret psykolog Mette Kildahl

Depression behøver ikke at være en permanent tilstand. Lad os sammen skabe en varing forandring i dit liv.

Få behandlet din depression gennem målrettet samtaleterapi, og lær at bryde de mønstre der holder dig tilbage i dit liv.

Derfor bør du ikke vente, med at søge behandling for din depression

En ubehandlet depression kan udvikle sig over tid og skabe andre psykologiske udfordringer såsom f.eks. angst. En depression påvirke din hverdag, hvad enten du er hjemme, på arbejde eller ude i social sammenhæng. Det påvirker også dine omgivelser herunder særligt dem der står dig nærmest.

Du bør derfor starte din behandling så hurtigt som muligt. Jo tidligere du starter, jo større er chancen for, at du slipper helt af med depressionen.

Er du usikker på hvorvidt du lider af en depression

Herunder har jeg listet de mest almindelige symptomer på depression.

Du føler dig trist, nedtrykt og træt over en længere periode uden at kunne pege på en årsag
• Du har mistet interessen for de fleste ting og mangler din sædvanlige energi og drivkraft
• Du bebrejder sig selv, og føler skyld over at have det som du har det.
• Du mangler selvtillid og livet virker meningsløst og uden betydning

• Du oplever måsle selvmordstanker
• Du isolerer dig, og orker ikke socialt samvær
• Din søvnkvalitet er dårlig; du vågner ofte om natten eller tidligt om morgenen – eller du sover for meget
• Du har enten en stærkt nedsat eller overdreven appetit.

 • Du kan ikke koncentrere dig som sædvanligt
 • Oplever du én eller flere af disse symptomer på depression, kan det være tegn på, at du lider af en eller anden grad af depression. Graden af din depressionstilstand kræver en udredning gennem samtale.


  Hos mig behøver du ikke at være sikker i din sag, inden du begynder din terapi og behandling for din depression.


  Ring til mig på 41 41 12 05 og lad os tage en uforpligtende snak.

  Sådan behandler jeg din depression

  Vi bruger tid på dét at forstå, hvad en depression er, og hvordan en depression påvirker både krop og sind, at det ikke er rimeligt at forlange af sig selv, at man bare lige skal kunne præstere, som man plejer at kunne, at det er okay, at det tager lidt tid.

  Så arbejder vi med at bryde de onde cirkler, der opstår i tanke og handling, når man er deprimeret. For at komme depressionen til livs er det vigtigt, at vi lærer de tanker og handlinger at kende, som giver og vedligeholder din depressive tilstand. Jeg stiller spørgsmål, så vi sammen bliver lidt klogere på præcis dine tanker. Sammen finder måder at vende disse til nogle, der kan hjælpe dig ud af depressionen og give dig et øget energiniveau.


  Én af mine centrale arbejdsmetoder er at udfordre og omstrukturere de negative, automatiske tanker, som ofte kommer i den depressive tænkning. Det er ikke noget man kan gøre for, de kommer hos mange, men de kan udfordres i et trygt miljø, sammen undersøger vi hvilke argumenter og beviser, der egentlig er for, at tankerne har ret og hvilke erfaringer, der støtter dem. På den måde lærer du ikke bare at acceptere de pessimistiske og selvbebrejdende tanker, selvom de fylder meget. I stedet får du et nyt perspektiv på dem som ”bare tanker” og ikke nødvendigvis sandheden.

  Samtidig arbejder vi nemlig med i et rimeligt og realistisk tempo at igangsætte nogle lystbetonede aktiviteter på en måde, der kan sammenlignes med genoptræning – ligesom når man har haft en fibersprængning -Der er behov for gradvist at øge aktivitetsniveauet på en måde, der er overskuelig og kan lykkes. Til slut arbejder vi naturligvis også med at lægge en plan for, hvad man gør for at forebygge, hvis der skulle opstå begyndende depressive symptomer igen.

  I min depressionsbehandling benytter jeg mig af evidensbaserede metoder.

  Det vil sige, at de er gennemtestede og bevist at de virker.

  Bliv klogere på dig selv

  Få indsigt i og viden om de forskellige psykologiske og fysiologiske processer, der kan være med til at skabe din depression. Den viden bruger vi sammen aktivt til behandling af din depression, og du er derfor selv en vigtig faktor i behandlingen. 

  Konkrete øvelser og teknikker

  Forløbet vil typiske indeholde både visualiseringsøvelser, opmærksomhedstræning og åndedrætsteknikker, der understøtter udviklingen af din egenomsorg.

  Få din egen førstehjælpskasse

  Efter endt udviklingsforløb er målet, at du kommer til at stå med en ”førstehjælpskasse” til eget brug, når hverdagen igen bliver udfordrende. Du er nu klar til selv at tage tøjlerne i dit liv.

  Skal jeg hjælpe dig ud af din depression?

  Skriv til mig allerede i dag

  Jo hurtigere du får behandlet din depression jo bedre. Tøv derfor ikke med at søge hjælp.