Lavt Selvværd

Lavt Selvværd


Selvværd er et udtryk for din mening om dig selv og din værdi i forhold til andre. Et godt selvværd kan bevirke at du føler dig godt tilpas og synes, at du fortjener kærlighed og respekt fra andre for den du er. Hvis du derimod har et lavt selvværd så kan du f.eks. være nervøs for, hvad andre synes om dig som person og du vil måske dig selv mindre værdi end andres. Du kan være i tvivl om du er god nok, om du er værd at være sammen med. Måske har du urealistisk høje forventninger til dig selv, og prøver at være perfekt.


Vores følelse af værd som menneske kommer til så afhænge af, hvordan vi klarer os og fremstår. Da det ikke er muligt for nogen at være perfekt hele tiden, efterfølges denne perfektionisme ofte af stress, angst, bekymringer, og for nogle udbrændthed og depression.


Selvom dine omgivelser, relationer og netværk har stor indflydelse på dit selvværd, så vil det stadigvæk være dine tanker om dig selv der har den største indvirkning. Det er derfor også her jeg med terapi kan gøre rigtig meget for at hjælpe dig med komme på rette vej hvis du kæmper med lavt selvværd.


Som psykolog hjælper jeg dig med at ændre fokus til hvad du er god til, frem for hvad du ikke er god til. 


For det ER muligt at styrke sit selvværd - og lykkes det, har du banet vejen for et liv med langt mere balance, glæde og ro - fordi selvkritikken bliver mindre og de urealistiske høje standarder bliver justeret.


Du er velkommen til at kontakte mig uforpligtende på 20307514, så vi kan tale om, hvad der kunne være det rigtige for dig.Psykolog Mette Kildahl


CVR-nr. 39876795
Breeltehøj 3, 2970 Hørsholm


mail: psykolog@mettekildahl.dk


tlf. 20 30 75 14


Medlem af Dansk Psykologforening
© Copyright. All Rights Reserved.