Angst

Psykologhjælp mod Angst


Hvad er angst?


Angst er en normal tilstand, som næsten alle kender. Angst er nemlig en naturlig og nødvendig mekanisme, som hjælper os til at undgå farer.


Flere end man lige skulle tro har også oplevet et såkaldt angstanfald, og en del oplever, at angsten dukker frem på uventede tidspunkter eller, at den er mere voldsom end situationen egentlig 'kræver'. Det er her, at angsten begynder at blive et problem.


Det kan være en ubehagelig tilstand med generende psykisk betingede fysiske symptomer, f.eks.  hjertebanken, kvalme, svedudbrud, uro, rysten og svimmelhed. Angst er tæt forbundet med situationer, tanker eller forventning om noget nuværende eller fremtidigt usikkert og truende.


Angst kan vise sig i forskellige grader. Måske bliver man først rigtig opmærksom på den, når den bliver så stor, at det fører til et angstanfald (panikangst).


Det lyder måske farligt, men er det ikke. Man kan sige at angsten prøver at hjælpe dig, fordi den  tror du er i fare, og det er ikke altid noget du kan kontrollere. Alligevel kan det føles virkelig ubehageligt, og hvis man ikke selv har prøvet det, kan det være rigtig svært at sætte sig ind i, hvordan det føles.


Situationer med kortvarig stress udløser ofte angstsymptomer i hverdagen. Langvarig stress er ikke i sig selv en sygdom, men derimod en risikofaktor for udvikling af en lang række fysiske og psykiske sygdomme, herunder angsttilstande.


Jeg kan hjælpe både med panikangst og med andre typer angst, f.eks social angst, dvs. angst for sociale sammenhænge, hvor man undgår andre mennesker fordi man er bange for at være forkert eller til grin. 


I terapien og angstbehandlingen lærer jeg dig at forstå hvad det er, der sker når man har angst, og hvad de fysiologiske symptomer skyldes. Som psykolog hjælper jeg  med at vise dig at angst ikke nødvendigvis fører til at man mister kontrollen eller leder til de scenarier du frygter, f.eks at falde om, eller blive til grin. I behandlingen arbejder vi derfor både med en kropslig og en psykologisk forståelse af angstreaktionen, så du opnår en grundig forståelse af angsten og derved kan overvinde den.


Du er velkommen til at kontakte mig uforpligtende på 20307514, så vi kan tale om, hvad der kunne være det rigtige for dig.Do You

Need Help?

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpaqui officia deserunt mollian laborum perscas unders omniste natussit voluptatem accusantium doloremque laudantium aperiam eaqueis quaello invenwr veritas quasi architec vitectasun nimpsa voluptaem.


Nsualique consequa puisaute irure dolor in rprnderit in voluptae velitesse cillum dolore fugiat nulla pariatur cepteur sintocae cupidatat proiden sunt in culpaqui officia deserun mollitanes laborum perscatis undemnis voluptatem acusantum dlrmque laudntium rem aperiam eaque ipsuae inventore veritatis et quasi architeco beatvitae dicta sunt explicabo. Nemo enimpsa volupatem voluptas aspernatur auodfug consequntur magni dolores ratione voluptaem sequi nesciun quisuam dolorem ipsumuia dolor sitame conscetur adipisci velitse numquam eiusm incdun aliquam querat vlupatem.

Psykolog Mette Kildahl


CVR-nr. 39876795
Breeltehøj 3, 2970 Hørsholm


mail: psykolog@mettekildahl.dk


tlf. 20 30 75 14


Medlem af Dansk Psykologforening
© Copyright. All Rights Reserved.